Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

Σας γνωστοποιούμε ότι σύμφωνα με την υπ΄ αρ. πρωτ. 114342/Δ2/12-10-2023 Υ.Α. (ΦΕΚ Β΄ 5999/16-10-2023 – Διόρθωση Σφάλματος ΦΕΚ Β΄ 6056/19-10-2023) με θέμα: «Οργάνωση και λειτουργία σχολικών κέντρων αντισταθμιστικής εκπαίδευσης ως προς την Ενισχυτική Διδασκαλία για το σχολικό έτος 2023-2024», η Ενισχυτική Διδασκαλία μαθητών/μαθητριών Γυμνασίου περιλαμβάνει τα μαθήματα: 1) Νεοελληνική Γλώσσα και Γραμματεία, 2) Αρχαία Ελληνική Γλώσσα και Γραμματεία, 3) Μαθηματικά, 4) Φυσική, 5) Χημεία και 6) Αγγλικά.
Στην Ενισχυτική Διδασκαλία συμμετέχουν προαιρετικά μαθητές/μαθήτριες όλων των τάξεων του Γυμνασίου που υστερούν στους ανωτέρω τομείς γνώσης με συνέπεια την αδυναμία αποδοτικής συμμετοχής τους στη διαδικασία της μάθησης ή μαθητές/μαθήτριες που επιθυμούν να βελτιώσουν την απόδοσή τους στα ανωτέρω μαθήματα. Κριτήριο για την επιλογή-συμμετοχή των μαθητών/μαθητριών στα τμήματα μαθημάτων Ενισχυτικής Διδασκαλίας, αποτελεί η επίδοση του/της μαθητή/μαθήτριας στο αντίστοιχο μάθημα.
Η Ενισχυτική Διδασκαλία καλύπτει 1-5 διδακτικές ώρες την ημέρα διά ζώσης μαθημάτων μετά τη λήξη του κανονικού ωρολογίου προγράμματος. Η διάρκεια της διδακτικής ώρας ορίζεται σε σαράντα πέντε (45) λεπτά και η διάρκεια του διαλείμματος σε πέντε (05) λεπτά. Κάθε μαθητής/μαθήτρια μπορεί να παρακολουθήσει από ένα έως και όλα τα μαθήματα της Ενισχυτικής Διδασκαλίας. Σε κάθε τμήμα μαθήματος Ενισχυτικής Διδασκαλίας συμμετέχουν 10 έως 15 μαθητές/μαθήτριες το μέγιστο.
Τα μαθήματα για τους μαθητές και τις μαθήτριες γίνονται δωρεάν από εκπαιδευτικούς που προσλαμβάνονται για τον σκοπό αυτό.
Το ωρολόγιο πρόγραμμα της Ενισχυτικής Διδασκαλίας καθορίζεται ως εξής:
– Για την πρώτη τάξη Γυμνασίου: τρεις (3) ώρες Νεοελληνική Γλώσσα και Γραμματεία, δύο (2) ώρες Αρχαία Ελληνική Γλώσσα και Γραμματεία, τρεις (3) ώρες Μαθηματικά, μία (1) ώρα Φυσική και δύο (2) ώρες Αγγλικά. Σύνολο έντεκα (11) ώρες.
– Για την δεύτερη τάξη Γυμνασίου: τρεις (3) ώρες Νεοελληνική Γλώσσα και Γραμματεία, δύο (2) ώρες Αρχαία Ελληνική Γλώσσα και Γραμματεία, τρεις (3) ώρες Μαθηματικά, μία (1) ώρα Φυσική, μία (1) ώρα Χημεία και δύο (2) ώρες Αγγλικά. Σύνολο δώδεκα (12) ώρες.
– Για την τρίτη τάξη Γυμνασίου: τρεις (3) ώρες Νεοελληνική Γλώσσα και Γραμματεία, δύο (2) ώρες Αρχαία Ελληνική Γλώσσα και Γραμματεία, τρεις (3) ώρες Μαθηματικά, μία (1) ώρα Φυσική, μία (1) ώρα Χημεία και δύο (2) ώρες Αγγλικά. Σύνολο δώδεκα (12) ώρες.

Παρακαλείσθε, εάν ενδιαφέρεστε, να συμπληρώσετε την αίτηση-δήλωση που επισυνάπτεται και να την υποβάλετε ηλεκτρονικά με αποστολή στο email του σχολείου mail@3gym-pallin.att.sch.gr έως και την Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2023.

ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ ΑΙΤΗΣΗΣ  Υπόδειγμα_1-αίτησης_δήλωσης-μαθημάτων-2023_24

Η Διευθύντρια
Παρασκευή Παπακωνσταντίνου