Αγαπητοί μαθητές, γονείς, συνάδελφοι
Τα τελευταία χρόνια βιώνουμε, λόγω της πανδημίας πρωτόγνωρες καταστάσεις που δυσκόλεψαν την καθημερινότητά μας και περιόρισαν σημαντικά πολλές δραστηριότητές μας. Ιδιαίτερα ο τομέας του αθλητισμού δέχτηκε ισχυρό πλήγμα και πολλοί από μας αναγκαστήκαμε να απέχουμε από αγαπημένα σπορ λόγω εφαρμογής υγειονομικών πρωτοκόλλων.
Πέρυσι: Κάθε βήμα μετράει!
Στο σχολείο μας, μέσα στις δύσκολες αυτές συνθήκες και στα πλαίσια του μαθήματος της Φυσικής Αγωγής, κάναμε μια προσπάθεια να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις έτσι ώστε η άθληση και η φυσική δραστηριότητα να ξαναμπούν στις ζωές μας όχι μόνο σε ατομικό, αλλά σε σχολικό και οικογενειακό επίπεδο και όχι μόνο!
Βάλαμε συγκεκριμένο στόχο και αρχίσαμε να μετράμε τα βήματά μας συγκεντρώνοντας τις αποστάσεις που διανύσαμε συμβάλλοντας στον ομαδικό στόχο να κερδίσει το τμήμα μας! Μάλιστα δεχτήκαμε και «δωρεές» από συγγενείς και φίλους, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν με ενθουσιασμό συμμετέχοντας και οι ίδιοι περπατώντας, τρέχοντας κλπ για τον κοινό σκοπό.
Έτσι, ένα μικρό «κοινωνικό πείραμα» έλαβε μέρος κατά τη διάρκεια της καραντίνας στις γειτονιές της Παλλήνης, το οποίο μετατράπηκε σε μια όμορφη συνήθεια για αρκετούς από τους συμμετέχοντες, οι οποίοι εξακολουθούν και συμπεριλαμβάνουν τη φυσική δραστηριότητα στο καθημερινό τους πρόγραμμα!
Περισσότερες πληροφορίες εδώ: https://3gym-pallin.att.sch.gr/?p=4779

Φέτος: Κάθε πόντος μετράει!…
Φέτος, ερχόμαστε να ανανεώσουμε τη δράση μας από την Τρίτη 1/2/2022 και για τον μήνα Φεβρουάριο κάνοντας όμως ένα ποιοτικό άλμα!
Κερδίζουμε Πόντους καρδιάς για να παραμείνουμε υγιείς!
Για να διατηρούμε την καρδιά μας υγιή, η Αμερικανική Ένωση Καρδιολογίας (AHA) και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (WHO) μας παροτρύνουν να παραμένουμε δραστήριοι. Συνιστούν να κάνουμε τουλάχιστον 150 λεπτά μέτριας άσκησης ή 75 λεπτά έντονης άσκησης κάθε εβδομάδα. Έτσι κερδίζουμε 150 πόντους καρδιάς ανά εβδομάδα.
Κερδίζουμε Πόντους καρδιάς από δραστηριότητες που αυξάνουν τους παλμούς της καρδιάς μας. Μπορούμε να κερδίσουμε Πόντους καρδιάς από δραστηριότητες, όπως γρήγορο περπάτημα, τζόκινγκ, κολύμβηση, γυμναστική ή παίζοντας τένις.
Βεβαιωθείτε ότι παρακολουθείτε ή καταγράφετε τη δραστηριότητά σας.
Πάμε και πάλι ομαδικά και με τη βοήθεια της οικογένειας να αναδείξουμε το τμήμα μας πρωταθλητή …της καρδιάς μας!

(Φυσικά εξαιρούνται όσοι αντιμετωπίζουν πρόβλημα υγείας ή ακολουθούν ιατρική συμβουλή για προσωρινή ή μακροχρόνια αποφυγή άσκησης.)
Περισσότερες πληροφορίες στην καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής κ. Β. Καλιαμπάκου