Αγαπητοί γονείς, Χρόνια Πολλά, Χριστός Ανέστη

Τη Δευτέρα 10 Μαΐου θα υποδεχτούμε και πάλι στις σχολικές αίθουσες τους/τις αγαπημένους/ες μαθητές/τριες μετά από πολύ καιρό. Επανερχόμαστε στη διά ζώσης διδασκαλία μετά από μακρά περίοδο κατά την οποία συναντιόμασταν μόνο εξ αποστάσεως.

Ο χώρος του σχολικού κτηρίου έχει απολυμανθεί και καθαριστεί σχολαστικά. Καλούμαστε όλοι/όλες να τηρήσουμε προσεκτικά τα ατομικά μέτρα προφύλαξης έναντι του κορωνοϊού  Covid-19, όπως ήδη τα γνωρίζουμε (χρήση μάσκας, ασφαλείς αποστάσεις μεταξύ μας, τακτικό πλύσιμο χεριών, χρήση αντισηπτικών). Το ωρολόγιο πρόγραμμα της διά ζώσης διδασκαλίας εξασφαλίζει διαφορετικά διαλείμματα για κάθε τάξη, ώστε να προαυλίζονται συγκεκριμένες και σταθερές ομάδες μαθητών σε συγκεκριμένα σημεία του προαυλίου.

Όπως γνωρίζετε, ένα επιπλέον μέτρο θα εφαρμοστεί από τη Δευτέρα 10/05/2021 και για τα Γυμνάσια, των δωρεάν αυτοδιαγνωστικών ελέγχων (self test), που αφορά μαθητές/τριες, εκπαιδευτικούς και βοηθητικό προσωπικό. Επισημαίνουμε τη χρησιμότητα και την αναγκαιότητα του διαγνωστικού ελέγχου νόσησης, καθώς αποτελεί μέτρο αντιμετώπισης της διασποράς της νόσου.  Έχουμε αναρτήσει στην ιστοσελίδα του Σχολείου την σχετική εγκύκλιο και το ΦΕΚ, ώστε να ενημερωθείτε αναλυτικά για τον τρόπο και τις διαδικασίες εφαρμογής του μέτρου αυτού.

Συνοπτικά, αναφέρουμε ότι πρέπει να γίνονται δύο τεστ την εβδομάδα, ένα πριν από κάθε Δευτέρα και ένα πριν από κάθε Πέμπτη (μέχρι 24 ώρες πριν). Στη συνέχεια, θα πρέπει να επισκεφτείτε την ηλεκτρονική πλατφόρμα self-testing.gov.gr, η οποία είναι προσβάσιμη μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr – ΕΨΠ) και, αφού επιλέξετε την κατηγορία «Σχολική Κάρτα για COVID-19», να ακολουθήσετε τη διαδικασία υποβολής του αποτελέσματος. Εάν το αποτέλεσμα του αυτοδιαγνωστικού ελέγχου είναι αρνητικό, εκδίδεται από την πλατφόρμα σχολική κάρτα αρνητικού αποτελέσματος, την οποία εκτυπώνετε. Ο/Η μαθητής/τρια επιδεικνύει, χωρίς να παραδίδει, τη σχολική κάρτα στον εκπαιδευτικό της πρώτης ώρας και τη φέρει μαζί του/της μέχρι τη διενέργεια του επόμενου διαγνωστικού ελέγχου σε περίπτωση που ζητηθεί επίδειξή της από εκπαιδευτικό ή από τη Διευθύντρια / Υποδιευθυντή, ή Προϊστάμενο/νη.

Εάν το αποτέλεσμα του αυτοδιαγνωστικού ελέγχου είναι θετικό, θα πρέπει να μεταβείτε  εντός είκοσι τεσσάρων (24) ωρών σε δημόσια δομή, όπως αυτές είναι αναρτημένες στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr, για δωρεάν επαναληπτικό έλεγχο. Οι διαγνωσθέντες/είσες θετικοί/ες μαθητές/τριες και οι οικείοι τους, παραμένουν σε κατ’ οίκον περιορισμό ακολουθώντας τις σχετικές οδηγίες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (Ε.Ο.Δ.Υ.). Εάν το αποτέλεσμα του δωρεάν επαναληπτικού ελέγχου είναι θετικό, ακολουθείται το πρωτόκολλο του Ε.Ο.Δ.Υ.

Στην περίπτωση που μαθητής/τρια δεν επιδείξει την σχολική κάρτα κατά την είσοδό του/της στην τάξη, τότε δεν γίνεται δεκτός/ή, λαμβάνει απουσία και απομακρύνεται από τη σχολική μονάδα. Παραμένει στον ειδικό χώρο, μέχρις ότου οι γονείς / κηδεμόνες τον/την παραλάβουν τηρουμένων όλων των ισχυόντων μέτρων προστασίας.

Ευχόμαστε υγεία και δύναμη σε όλους/όλες

Η Διευθύντρια

Παρασκευή Παπακωνσταντίνου