Σύμφωνα με την  Πρό(σ)κληση για άσκηση!(Challenge!)  ξεκινάμε την δράση «Κάθε βήμα μετράει!»:

Μένω δραστήριος!

Από Δευτέρα 1/2/2021  μετράω… τα βήματά μου!   

Περπατάω αθλητικά, κάνω τζόκιν, τρέχω, κάνω ποδήλατο, χορεύω; Καταγράφω το αποτέλεσμα και πιάνω τον στόχο!

50 χλμ απόσταση σε 4 εβδομάδες  (1 μήνα) !

Χρησιμοποιώ την τεχνολογία (έξυπνα κινητά, έξυπνα ρολόγια, εφαρμογές κλπ),  μετράω βήματα, χιλιόμετρα ή αν δεν μπορώ, υπολογίζω ακόμη και χρόνο και καταγράφω την καθημερινή μου φυσική δραστηριότητα. Στο τέλος της εβδομάδας στέλνω τα συγκεντρωτικά στοιχεία.

Ο στόχος μας είναι:

 – ατομικός για να βγούμε όλοι νικητές και

 – ομαδικός για να βγάλουμε πρωταθλητή ένα από τα τμήματα του σχολείου που θα συγκεντρώσει τα περισσότερα συνολικά χιλιόμετρα!

Ευπρόσδεκτη και λίγη βοήθεια! Θέλουμε και τους γονείς, αδέλφια ακόμη και καθηγητές του σχολείου μας να μας δωρίσουν τα δικά τους χιλιόμετρα για να μας βοηθήσουν στον ομαδικό στόχο του τμήματός μας!

(Φυσικά εξαιρούνται όσοι αντιμετωπίζουν πρόβλημα υγείας ή ακολουθούν ιατρική συμβουλή για προσωρινή ή μακροχρόνια αποφυγή άσκησης.)

Έως τις 19:00 το βράδυ κάθε Κυριακής του Φεβρουαρίου  μπορείτε να χρησιμοποιείτε την φόρμα για να υποβάλετε την απόσταση που διανύσατε σε μέτρα την προηγούμενη εβδομάδα (χωρίς τελεία ή υποδιαστολή! Για παράδειγμα τα δύο χιλιόμετρα και τριακόσια μέτρα, θα είναι 2300). Στην φόρμα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα ψευδώνυμο. Φροντίστε να είναι μοναδικό και να μην συμπίπτει με κάποιου άλλου. ΠΡΟΣΟΧΗ: θα πρέπει κάθε εβδομάδα να χρησιμοποιείτε το ίδιο ακριβώς όνομα για να προστίθενται οι νέες αποστάσεις.

Μπορούν και οι κηδεμόνες να συμμετέχουν προσφέροντας τα “μέτρα” τους στα αντίστοιχα τμήματα κάνοντας την κατάλληλη επιλογή τμήματος  για κηδεμόνες (πχ. “Κηδεμόνας Α1)

Τα στοιχεία που δηλώνετε καταγράφονται και μετά από έλεγχο (με βάση τα αποδεικτικά που στέλνετε στην υπεύθυνη καθηγήτρια) συνδέονται με τα γραφήματα που δείχνουν τις ατομικές «επιδόσεις» όλων αλλά και αυτές των τμημάτων σας! (τα γραφήματα θα είναι διαθέσιμα μετά από την πρώτη Κυριακή)

Καλή άσκηση!